Over Marianne Roelofs

Over Marianne Roelofs

Oude liefde roest niet – ook bij mij. Daarom gooide ik het onlangs over een andere boeg. Ik ben weer aan het schrijven en creëren. Of beter gezegd: weer aan het schrijven en creëren voor anderen, want voor mezelf als coach heb ik dat de afgelopen jaren natuurlijk gewoon gedaan.
Schrijven voor anderen net zoals ik de eerste negen jaar van mijn ondernemerschap deed, en in de jaren daarvoor als (marketing)communicatieadviseur en tekstschrijver bij het Havenbedrijf Rotterdam en AC Restaurants & Hotels.

Het ‘zal ik weer gaan schrijven?’, sudderde al een tijdje. Eens in de zoveel tijd popte het op. Onlangs werd ik er weer extra aan herinnerd dat mijn ziel houdt van dingen maken, tastbare dingen zoals mooie pakkende teksten en beeld. En ook dat het voor heel veel mensen lastig is de juiste woorden te vinden, om zichzelf en/of hun bedrijf naar buiten toe – op een heldere en geheel eigen wijze – te presenteren en te positioneren.

Ik ga dus voor en met jou als zelfstandige professional of ondernemer de juiste woorden vinden om naar buiten te treden. Om jezelf met een krachtig verhaal te positioneren – vanuit je hart. Een verhaal creëren en laten ontstaan met de voor jou juiste woorden. Met woorden die bij je passen en op je lijf geschreven zijn. Een verhaal maken dat raakt, zowel aan jouw eigenheid, als aan de ‘triggers’ van jouw ideale klant en andere lezers en toehoorders. Een verhaal dat de ingrediënten bevat die zij willen weten, horen, voelen en zien als ze jouw verhaal consumeren. En waarin dat wat jij ze wilt meegeven en biedt, helder en aantrekkelijk is geformuleerd.

Een verhaal dat bovendien als basis dient voor al je (marketing)communicatie-uitingen. Of dat nu je bedrijfsnaam, een oneliner, of een uitgebreider verhaal is. En missen er essentiële onderdelen dan ontdekken we die. Dan wordt de life & ondernemerscoach die ik de afgelopen jaren was actief en help ik je te ontdekken waar het voor jou (in jouw bedrijf) om draait.

Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn naar buiten te treden. Dat veranderde toen ik precies wist wat ik wil vertellen, oftewel: een helder en eigen verhaal heb.

Meer dan een tekstschrijver
Ik heb meer dan 25 jaar werkervaring in onder meer marketing, communicatie, training en coaching op diverse terreinen, en faciliteren op het gebied van creatief denken. Als werknemer bij de overheid en het bedrijfsleven, en als zelfstandig ondernemer. Heb tal van opleidingen gevolgd op de genoemde gebieden. Daarnaast mezelf flink binnenste buiten gekeerd. Niet een standaard leven geleid omdat mijn vader een binnenvaartschipper was – als 6-jarige mocht ik zelfstandig naar het schippersinternaat. Ik zeilde meerdere malen voor langere tijd: een jaar met een groep mensen aan boord van de Canarische Eilanden naar Nieuw Zeeland, en onlangs nog drie maanden lang samen met mijn vriend van Zadar (Kroatië) naar Ios (Griekenland)

Mijn kwaliteiten: ik bied rust en ruimte, altijd op zoek naar de essentie, ben een beeld- en creatief denker, sterke waarnemer, weet de vinger op de ‘cruciale’ plek te leggen, ben open, zeer nieuwsgierig, loyaal en zelfstandig, zeer sterk in geschreven tekst, kritisch, spiegelaar, waarom-vrager, kan me snel inleven in situaties en mensen, denk in mogelijkheden, heb een zeer brede interesse, en houd van lachen en plezier maken.

Ik schreef de afgelopen 25 jaar (web)teksten en begeleidde tal van journalistieke producties voor onder meer: Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam (diverse diensten), NES Health, Restaurant Sorgh en Hoop, Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie, Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders, Projectorganisatie Betuweroute, ProRail, Keyrail, Gemeente Dordrecht, Sail Away Charters, en natuurlijk ook voor mezelf.

“Ik heb zelden iemand meegemaakt die zo snel en direct tot de kern weet te komen van iemand anders. Dat is soms confronterend, maar ze raakt de kern met respect en altijd met het belang van de ander voor ogen. Dat maakt haar ongelooflijk krachtig. Geen ‘coach’ die je achter laat met meer vragen dan antwoorden, maar juist iemand die je verder helpt …” Marcel Jongmans, Enthousiasmeur