Weiger te kiezen

2015-05-27-17-39-13

Weiger te kiezen

De afgelopen tijd viel er een flink kwartje. Dat ik een Scanner ben, een Multipotentieel en/of Renaissance Soul, zoals ik in een eerder blog al aanhaalde. Om hier meer over te weten te komen, ben ik in Refuse to choose gedoken. Een boek van Barbara Sher dat haarfijn uit de doeken doet welke eigenschappen deze mensen hebben, en op welke wijze ze het best hun leven kunnen inrichten om voluit te gaan, zonder dat ze moeten kiezen.

Een boekverslag:

Refuse to choose is een boek over Scanners, of zoals Sher omschrijft: mensen met Intense curiosity about numerous unrelated subjects is one of the most basic characteristics of a Scanner. Scanners are endlessly inquisitive. A Scanner doesn’t want to specialize in any of the things he/she loves, because that means giving up all the rest. Some even think that being an expert would be limiting and boring.

Een ander geluid in een tijd waarin het vooral draait om experts. Je min of meer wordt gedwongen te kiezen. En: je in een zin moet kunnen zeggen wat je doet voor wie met welk resultaat.

Marketing wise logisch en aan te raden, maar een Scanner moet hier een weg in zien te vinden!

Herken je een scanner alleen aan zijn nieuwsgierigheid en veelzijdigheid? Nee, er is meer!

Het lukt een scanner domweg niet om het met minder te doen.

First: Scanners can’t have fewer interests

Second: Scanners don’t want fewer interests

Finally: Scanners can, so they must, explore many things

En: Ze gaan verder als ze genoeg hebben – ook al is het nog niet af.

Sher vergelijkt een Scanner met een bij.

When it comes to passion, I think we’d all agree that a bee seems very dedicated to its task – but it’s not passionate about one flower; it’s passionate about gathering nectar.

Een naar mijn mening terechte vraag die in het boek gesteld wordt, is:

Gaat het bij iedereen niet gewoon om ‘beloningen’ gekoppeld aan de tijdsduur die iemand blijft hangen bij één onderwerp?

Het antwoord hierop is natuurlijk ‘Ja’. Maar …. vervolgt de schrijfster: niemand heeft zo’n lage tolerantiegrens voor verveling als Scanners dat hebben. Voor hen is het werkelijk ‘ondraaglijk’. En dat ze dan niet blijven hangen maar werkelijk verder gaan is dat ze zoveel verschillende interesses hebben. Iets dat ‘niet-scanners’ ontberen.

Om te ontdekken wat ‘jouw nectar’ is, heeft ze in het boek een opsomming gemaakt van mogelijke beloningen. In het rijtje staan onder meer: jezelf uitdagen, leren door doen, ergens bijhoren en iets creëren.

Voor mijzelf is creëren een hele belangrijke. Soms is het zelfs al genoeg als ik het in mijn hoofd ‘gezien’ heb….

Sher weerlegt allerlei vooroordelen over hoe het maatschappelijk gezien zou moeten zijn. Ze beschrijft dat het vroeger heel normaal was een generalist, scanner of multipotentieel te zijn. Daarom wordt deze groep ook wel Renaissance mensen genoemd. Ook al is het niet ‘gewoon’, de meeste scanners leven waarschijnlijk al wel zoals ze dat het liefst doen. Maar kunnen daar vanwege de ‘oordelen’ van de buitenwereld vaak niet echt van genieten.

Verschillende typen Scanners

Er zijn verschillende typen Scanners volgens Sher. Enkele voorbeelden:

· Cyclical Scanners: mensen met verschillende interessegebieden, zeg 4 of 5, die ze dan weer wegleggen, en dan weer oppakken. Bijvoorbeeld Double Agents: scanners die een hart-hoofd-uitdaging hebben, het liefst het een doen, maar denken dat dit niet kan en het dus niet doen, of maar een beetje omdat ze niet egoïstisch willen zijn.

· Sequential Scanners: mensen die niet continu blijven terugkeren naar hun interesses. Als het klaar is dan is het klaar. ‘Life is too short to do anything twice’, is hun devies volgens Sher.

Een voorbeeld daarvan is de Serial Specialist – ergens specifiek en compleet induiken, en als het genoeg is gaat hij weer verder.

In totaal beschrijft Sher 9 verschillende typen Scanners, die vallen in deze twee categorieën. Compleet met praktische tips over welk ‘Life Design Model’ past, welke carrières geschikt zijn, en welke tools je helpen het leven overzichtelijk te maken. Want ‘niets doen’ ligt op de loer. Zoveel willen dat je te verlamd bent om te kiezen, en er dus niets uit je handen komt. Of toch willen voldoen aan het ‘gewenste’ plaatje. Dat zou doodzonde zijn. Scanners willen graag leren en voluit leven – eruit halen wat erin zit. Datgeen waar het voor alle scanners in essentie om draait.

Door Barbara Sher mooi geformuleerd, in twee citaten:

The only true “passion” Scanners have is the passion to use every part of themselves, to excercise their curious brains, to follow anything fascinating until they ‘ve found out what they wanted to know. And then to leave it.

Their exceptional ability to learn new concepts, their enthusiasm for experience – in other words, their love of being fully alive.

Wat mij betreft een absolute aanrader dit boek – zelfs als je jezelf maar een fractie herkent in bovenstaand verslag.

Of als je leidinggevende, hr-adviseur, loopbaan- of businesscoach, vader en/of moeder bent. Want met een beetje mazzel heb ook jij te maken met mensen die lastig kiezen, oftewel: scanners – en dan kun je maar beter hun gebruiksaanwijzing kennen, en ze helpen hun volledige potentieel te leven.

In plaats van ze in een mal te gieten.

Ook jij hebt daar voordeel van!