5 redenen om zakelijk te wandelen

5 redenen om zakelijk te wandelen

5 redenen om ook zakelijk te wandelen

Dat wandelen voor veel mensen goed is, is een bekend verhaal. Toch kiezen de meeste ervoor dit vooral in hun vrije tijd te doen. Jammer, want juist zakelijk profiteer je extra van de voordelen – en helemaal als je dat ook nog eens in de natuur doet.

De 5 redenen en voordelen van zakelijk wandelen op een rij:

1. Het maakt je creatiever – een van de belangrijkste eigenschappen van een goede ondernemer en schrijver

Als ik loop, kan ik beter (creatief) denken. Mijn klanten zien mij – ook als ik binnensessies en workshops doe –  nauwelijks zitten. Dat bewegen creatiever maakt, was op zich dus geen verrassing. Maar dat het zelfs tot meer dan 81% is, is natuurlijk helemaal geweldig. Een studie aan de Stanford University heeft dat onlangs uitgewezen.

En ga je met een vraagstuk op pad, dan kan alles wat je onderweg tegenkomt je op ideeën brengen voor jouw oplossing en/of idee.

2. De communicatie gaat makkelijker     

Zo ongeveer alles valt en staat met een goede onderlinge communicatie. Cliché, maar daarom o zo waar. Alle reden dus voor een wandeling. Door te bewegen komen de woorden makkelijker – helemaal als je een beelddenker bent. Zoals gezegd: je bent creatiever (zie boven). En: het is meer ontspannen want je hoeft elkaar niet continu aan te kijken, en je kunt met een gerust hart af en toe een pauze laten vallen. Gesprekken, nieuwe ideeën, projecten en samenwerkingen komen en blijven op die manier goed op gang. Bovendien: als er iets uitgepraat moet worden, kan de spanning in je lijf op een natuurlijke manier afgevoerd worden. En er is letterlijk meer lucht en ruimte dan in een afgesloten vergaderkamertje, koffietent of werkplek.

3. Het verhoogt het concentratieniveau

Kun jij je lastig concentreren, en stuiteren je gedachten van hot naar haar … ook dan is wandelen het middel. Doe je dit ook nog eens in een ‘groene’ omgeving dan verhoogt het de concentratie en focus met 20% extra. Wat helpt is met je aandacht naar je voeten te gaan. Gewoon een half uurtje lopen met je hoofd in je voeten, het liefst in de natuur, maakt dat je snel weer ‘goed geaard’ en dus rustig aan de slag kan.

4. Wandelen geeft energie

Wandelen geeft energie. Ben je moe of heb je een dip? Ga gewoon meteen naar buiten, in plaats van er tegen te vechten. Als ik ‘binnen’ werk, heb ik meestal  tussen twee en drie ’s middags zo’n moment dat ik er ff doorheen zit. Kom ik na een uurtje wandelen terug, dan kan ik er meestal weer uren tegenaan. En dat geldt niet alleen voor mij. Wandelen kan vermoeidheid terugdringen en meer energie geven.

5. Het verhoogt je gezondheid op een makkelijke manier

Als er iets belangrijk is als ondernemer dan is het je gezondheid. Jouw vitaliteit is in grote mate bepalend voor het succes van je bedrijf.

Wandelen verhoogt je weerstand, waardoor je überhaupt minder kans hebt op allerlei kwalen, zoals verkoudheid en griep. En het verlaagt het stressniveau. Een wandeling van 30 – 45 minuten is al goed voor het verlagen van je bloeddruk. Ook houdt het je bloedsuikerspiegel in toom. Iets dat weer snaaigedrag, energiedalen en -pieken, en gewichtstoename voorkomt.

Kortom: Alle reden om dagelijks ‘onder werktijd’ de benen te strekken.

Spreken de bovengenoemde voordelen je niet of minder aan, doe het dan om het vele zitten goed te maken. Want wandelen herstelt ook de schade van het lange zitten.

Ik ben benieuwd welke voordelen jij ervaart als je zakelijk wandelt? Of: waarom je het misschien juist (nog) niet doet?

Bronnen: http://bit.ly/1BLKyvr, http://bit.ly/1FAk3br, http://bit.ly/1C2ekOd, http://bit.ly/1vNhI6F,

http://bit.ly/1wTlVgc


Comments

  1. Mooi verhaal! Herkenbaar. Vechten tegen een dip werkt echt niet. Even een wandeling zorgt ook bij mij voor nieuwe energie. Dank je wel voor de reminder 🙂