Denken in overvloed

Denken in overvloed

Als er een crisis dreigt of is – op welk vlak dan ook – gaan wij mensen, net als dieren, in de overlevingsmodus. Dat is heel natuurlijk. Zo werken onze hersens. Of beter gezegd een groot deel van onze hersens functioneert dan niet meer. We gaan letterlijk op de spaarstand en hebben alle energie nodig om te ‘overleven’.

Als het even wat minder gaat, betrap ik mezelf ook op de gedachte: ‘Wat kan ik doen met wat ik heb. Kan ik misschien met nog minder? Is het ook met korting te krijgen’, enzovoort. Dit denken is erg beperkend. Voor je eigenwaarde en dat van anderen. Een neerwaartse spiraal. De kunst is – ook als het even iets minder rijk is – in overvloed te denken en handelen. Dat schept ruimte in je hoofd zodat je kunt beschikken over jouw volledige brein. Met name over dat deel waar de verbeelding en creativiteit zich bevinden. Om volop mogelijkheden te ontdekken en inkomsten te creëren.

Stel je voor hoe is als er volop (materiële) rijkdom en overvloed is in jouw leven?

Om een paar mogelijkheden te noemen. Je kunt meer investeren in jezelf. Bijvoorbeeld in gezonde, biologisch geteelde voeding. Duurzaam geproduceerde kleding. Of je zorgt voor jouw vitaliteit, in de vorm van sport, uitjes, de kapper, een massage of jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor help je niet alleen jezelf. Als jij overvloed ervaart, kun je ook meer waarde geven aan anderen, zoals je (eventuele) partner, gezin, andere ondernemers, goede doelen, natuur en milieu.

Utopie? Of gewoon nu al gelijk beginnen met denken – en doen – in overvloed!

Zeven tips om meer ruimte, overvloed en rijkdom te ervaren:

  1. Trakteer jezelf elke week. Bijvoorbeeld op een wandeling op een mooie plek. Op een waardevolle volledig biologische maaltijd of een kleurrijke bos bloemen.
  2. Geef mensen iets extra’s in plaats van korting op jouw diensten.
  3. Je kunt de rijkdom van spullen op meerdere manieren ervaren. Bijvoorbeeld door ze te delen – zoals een auto.
  4. Leg geld apart voor iets je dat je heel graag wilt hebben/beleven. Vaak als je bewust en gefocust ergens naar toe werkt, dan komt het er ook.
  5. Vraag jezelf bij iedere aanschaf af of het daadwerkelijk bijdraagt aan jouw waarden en dat wat jou overvloed en rijkdom biedt.
  6. Geef regelmatig iets wat je zelf niet nodig hebt, aan iemand anders.
  7. Formuleer positief: stop met ‘dit kan niet’ of ‘ik heb geen’ en start met bijvoorbeeld: ‘ik creëer’, ‘ik geniet van …’

Herkenbaar voor jou? Benieuwd of je nog meer tips voor overvloed hebt!


Speak Your Mind

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.