Op gang komen met schrijven

Op gang komen met schrijven

Ik kwam gisteren moeilijk op gang. De gemeente was met bladblazers in de weer op straat – in de lente nota bene, en extra hoorbaar nu het zo stil is. Mijn moeder belde om te informeren hoe het met ons is. De was moest nog opgehangen worden, want daar was ik eergisteren niet meer aan toe gekomen…. Dit terwijl ik eigenlijk een blog wilde schrijven, maar nog niet goed wist waarover. Kortom: onrust, en veel in mijn hoofd. Hoe kon ik toch op gang komen met schrijven?

Wat mij helpt in dit soort situaties is achter mijn laptop te gaan zitten en dat wat me bezighoudt maar gewoon te ventileren. Precies zoals ik nu doe. Dat lucht op, alle ruis gaat zo uit mijn systeem en ik kom op gang. Want zoals je ziet, inmiddels staan er toch zo’n tien regels op het scherm. Wist ik een paar regels geleden nog niet waar dit blog toe zou leiden, nu weet ik het wel. Het ontstaat, vanuit de flow.

Communiceren over de situatie

Dit proces dat ik volgde, kan ook jou helpen. Door de metacommunicatie: communiceren over de situatie, ga ik vanuit het denken – en dan vooral het negatieve van ‘ik weet het niet’ enzovoort – naar een idee, naar iets waar ik blij van word en jij, een van mijn volgers en klanten, waarschijnlijk ook. Want het zou zomaar kunnen dat jij nu ook onrust ervaart, en niet weet waar jij als ondernemer over moet communiceren, en het dan maar niet doet.
Kijk eens of dit proces je helpt. Begin te benoemen waar je tegenaan loopt, en waardoor dat wat je wilt niet van de grond komt. Of dat nu met schrijven, yoga, wandelen, groepstraining, communiceren of relatiebeheer is. Grote kans dat waar jij mee worstelt anderen ook problemen mee hebben.

Ik heb nu, bijna zonder dat ik erg in heb, een blog geschreven. Terwijl ik eerder nog geen onderwerp had. Doe je voordeel met deze tip.