Over Marianne Roelofs

Over Marianne Roelofs, over mij

Een tante van mij vond me een beetje eng toen ik klein was. Ze dacht dat ik met mijn grote ogen dwars door haar heen keek. Of dat echt zo was weet ik niet, maar ik deed waarschijnlijk wel wat ik nu nog steeds doe, en waar ik goed in ben: mensen en bedrijven zien in hun kern, wie ze in wezen zijn.

Dit gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid – ik wil graag weten wat iemand als persoon of bedrijf drijft – zorgde er in 2003 voor dat ik een trainer/coach-opleiding deed om mensen te inspireren hun hart te volgen. Want in mijn werk als tekstschrijver en communicatieadviseur kwam ik er vaak achter dat veel mensen niet deden wat ze het liefste doen. En allerlei barrières opwierpen om ervoor te gaan. Ik wilde ze helpen.

Zo’n veertien jaar lang was ik trainer, coach en facilitator. De laatste jaren puur als ondernemerscoach gericht op het leggen van het fundament van bedrijven van zelfstandigen. Ik hielp ze ontdekken waar hun hart ligt, wat ze willen bijdragen, wat hun doelgroep is, et cetera. En ik begeleidde ze om deze bedrijven daadwerkelijk in de wereld te zetten. Ook al was ik er goed in, ik kreeg er steeds minder energie van.

Een persoonlijke zoektocht volgde. Totdat ik er – opmerkelijk genoeg – achter kwam dat ik mijn eigen hart en ziel verwaarloosde. Ik word namelijk vooral blij van de kern boven tafel halen en daar de passende woorden en ideeën aan geven. Van het meer tastbare stuk zeg maar, en niet van het dagelijks helpen oplossen van de hobbels die mensen ervaren om het in de praktijk te brengen.

Ontdekken, inspireren en creëren

Ik doe nu waar ik enorm blij van word: ontdekken, inspireren, creëren en communiceren. Met dat laatste – communiceren – heb ik overigens wel een haat-liefde verhouding. Ik weet hoe belangrijk het is en wat het brengt als mensen en bedrijven van zich laten horen en het contact aangaan. Maar,  als ik heel eerlijk ben: ik vind ik het zelf soms ook een ‘ding’, vooral als ik ongeïnspireerd ben en voor mezelf niet de juiste woorden voorhanden heb. Daarom weet ik ook waar jij tegenaan loopt als het stroef gaat op dit vlak.

Nog meer wetenswaardigheden over mij

Ik bied rust en ruimte, ben een beeld- en creatief denker, sterke waarnemer, open, loyaal en zelfstandig, spiegelaar, kan me snel inleven in situaties en mensen, denk in mogelijkheden, heb een zeer brede interesse, en houd van lachen en plezier maken.

Ik ben een schippersdochter, een Rotterdamse, woon (sinds een jaar) in Gouda – samen met mijn vriend. Als ik niet achter mijn computer zit of met klanten in gesprek ben, ben ik het liefst buiten aan het wandelen en fotograferen. Of aan het zeilen – ik maakte een zeiltocht van een jaar en een van drie maanden (samen met anderen). Ook films kijken, koken en musea en theaters bezoeken zijn favoriete bezigheden.

Als jij nu voelt en denkt: ‘hé zij kan wat betekenen voor mijn bedrijf’, dan kijk ik graag ook een keer dwars door jou heen ;-), om te fungeren als springplank voor de lancering van jouw bedrijf of om nog meer uit je event te halen.

Kijk bij aanbod, of neem gewoon gelijk op door me te mailen op info@marianneroelofs.nl. Bellen kan ook natuurlijk: 06 52 12 69 48.