Over Marianne Roelofs

Over Marianne Roelofs

Ontdekken, inspireren en creëren

Ik doe nu waar ik blij van word: creëren. Iets dat ik, achteraf beschouwd, al mijn hele leven het liefste doe. (Ook al was ik tussendoor, veertien jaar lang, trainer, coach en facilitator.) Als kind bakte ik taartjes in mijn mini-oven. Als tiener maakte ik kleding en als volwassene kwamen daar het schrijven, schilderen, tekenen en fotograferen bij. Ook ontwierp en maakte ik een tool voor beelddenken en een routekaart om het fundament van je bedrijf te leggen. En als het aan mij ligt komt daar nog veel meer moois en handigs bij.

Tegelijkertijd heb ik van jongs af aan iets met communicatie – een soort haat-liefde verhouding. Ik weet hoe belangrijk het is en wat het brengt als mensen en bedrijven van zich laten horen en het contact aangaan. Maar … als ik heel eerlijk ben: ik heb zelf (ook) niet altijd zin om te communiceren. Vind het soms best een ‘ding’. Daarom weet ik ook waar jij tegenaan loopt als het wat stroef gaat op dit vlak of als je het lastig vindt.

Woorden en ideeën geef aan personen en bedrijven, zodat ze kunnen laten zien wie ze écht zijn

Dit maakt dat ik weer verhalen en andere teksten schrijf en redigeer. Woorden en ideeën geef aan personen en bedrijven, zodat ze kunnen laten zien wie ze écht zijn. Waar ze voor gaan en staan. En wat ze betekenen voor anderen. In hun eigen woorden. Om van hieruit hun bedrijf in de wereld te zetten en zaken te doen, vanuit hun eigenheid. Is het lastig deze te benoemen of zijn er nog geen woorden voor, dan help ik graag deze te vinden.

Snel inleven en de kern zien

Mijn aardigheden: ik bied rust en ruimte, ben altijd op zoek naar waar het nu echt om draait, een beeld- en creatief denker, sterke waarnemer, weet de vinger op de ‘cruciale’ plek te leggen, ben open, zeer nieuwsgierig, loyaal en zelfstandig, spiegelaar, waarom-vrager, kan me snel inleven in situaties en mensen, denk in mogelijkheden, heb een zeer brede interesse, en houd van lachen en plezier maken.

Jarenlange ervaring met uiteenlopende teksten en opdrachtgevers

Ik schreef de afgelopen 25 jaar korte en lange, wervende en informatieve (web)teksten en begeleidde tal van journalistieke producties, zoals tijdschriften, personeelsbladen, folders en brochures. Voor onder meer: Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam (diverse diensten), NES Health, Restaurant Sorgh en Hoop, Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie, Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders, Projectorganisatie Betuweroute, ProRail, Keyrail, Gemeente Dordrecht, Sail Away Charters en natuurlijk ook voor mezelf, want ook de (sales)pagina’s op mijn eigen site zijn door mij geschreven.

Andere wetenswaardigheden over mij:

Ik ben een schippersdochter, een Rotterdamse, woon (sinds een paar jaar) in Gouda – samen met mijn vriend. Als ik niet achter mijn computer zit of met klanten in gesprek ben, ben ik het liefst buiten aan het wandelen en fotograferen. Of aan het zeilen – ik maakte een zeiltocht van 1 jaar en een van 3 maanden (samen met anderen). Ook films kijken, tekenen, schilderen, kokkerellen, en musea en theaters bezoeken zijn favoriete bezigheden. Kijk bij aanbod, of neem gewoon gelijk contact op door me te mailen op info@marianneroelofs.nl. Bellen kan ook natuurlijk: 06 52 12 69 48.