Mijn klanten aan het woord

Mijn klanten aan het woord

“Het is een gouden combinatie: een businesscoach die jouw bedrijfsvisie vertaalt naar je eigen woorden. De complimenten die ik vanuit mijn netwerk heb ontvangen op mijn nieuwe website, geven weer dat het zo relevant is dat Marianne mij mijn eigen verhaal heeft laten vertellen. Want zelfs al kan ik best lekker schrijven, zij haalt het beste in je naar boven, zet je aan het denken, en duwt je nét even verder dan je zelf zou doen. Dank! Dat er maar vele mooie nieuwe combinaties uit voort mogen vloeien.”

~Katja Wetsteijn, www.combineur.nl

////

“Eindelijk heb ik de tekst van wat ik al die tijd al wil vertellen” 

“Ik vind het moeilijk om onder woorden te brengen wat ik doe. In de zes jaar dat ik onderneem had ik het schrijven van de teksten steeds voor me uit geschoven. Nu had ik het gevoel dat ik het ‘poten’ moest geven. De innerlijke druk om zichtbaar te zijn werd steeds groter, dus besloot ik het schrijven uit te besteden, zowel van de teksten als de referenties.

Het was fijn dat het snel kon. Het zette me meteen in gang. Tijdens de hele dag waarin we samenwerkten, vertelde ik mijn verhaal terwijl Marianne flip-overs vol schreef. Ik was zelf soms verbaasd wat er stond – ‘Heb ik dat écht gezegd?’ – omdat ik niet in mijn eigen keurslijf zat en op een nette manier hoefde te formuleren. Het voelde veilig & vertrouwd om mijn verhaal te doen. Na die dag heeft Marianne alles geordend en de teksten geschreven. Ik was wel benieuwd wat ze er van zou maken. Gelukkig klopte veel, dat is fijn. Want nu heb ik eindelijk wat ik al die tijd wilde vertellen, en nog in mijn eigen woorden ook. Ook het schrijven van de referenties ging voortvarend en prettig. Ik werd krachtig neergezet. Daardoor kon ik het makkelijk loslaten.
Marianne levert met haar programma ‘De kern van je bedrijf zichtbaar voor de wereld’ wat ze belooft. Dat is erg prettig. Ze doet meer dan alleen teksten schrijven. Je kunt nog even wat delen en ze kijkt ook mee naar de opmaak van de site.

Haar krachten zijn de snelheid, de stiltes die ze laat vallen, en het goede luisteren. Ze pikt de woorden eruit waar het over gaat.” 

~ Petra van Vliet, Innerluck

////

“Marianne heeft voor mij de teksten voor mijn website en LinkedIn-profiel geschreven. Ook heeft ze een aantal opdrachtgevers benaderd voor een referentie. Marianne werkt snel, luistert heel erg goed en onderscheidt zich door haar no-nonsense manier van schrijven. Helder, to the point en prettig leesbaar. Voor mij persoonlijk voelde het als een enorme steun dat ze met mij mee dacht, mijn woorden op papier wist te zetten en daarmee letterlijk naast me ging staan. Ze heeft humor, relativeringsvermogen en is recht door zee. Heel fijn om met Marianne te werken. Dankzij haar inspanningen is mijn website er eindelijk gekomen.”

~ Christianne van den Broek

////

“Jij weet of voelt snel ‘het verhaal’ bij de ander. Je ziet dat al voordat de ander het beseft, en jij helpt het naar boven te halen en te verankeren/bekrachtigen. Zo heb ik dat in ieder geval ervaren. Ik denk dat een van jouw kwaliteiten je inlevingsvermogen is (goed luisteren maar dan op een verdiepend niveau) gecombineerd met een rotsvast geloof in dat alles mogelijk is.”

~ Dana van Beek

////

“Drie jaar geleden verliet ik de veilige wereld van het werken in loondienst. Als kersverse freelancer merkte ik dat de wind soms uit vreemde hoeken kon waaien. Bij de bedrijven waar ik terecht kwam, kon ik inhoudelijk goede dingen doen, maar ik was geen onderdeel van het team. Daardoor heb ik meer politieke feestjes moeten vieren dan me lief was. Het zelfstandig zijn gaf me echter zoveel voldoening, dat ik begin dit jaar besloot om nog een grotere uitdaging aan te gaan. Momenteel ben ik zelf een dienst in de markt aan het zetten en ik heb Marianne gevraagd me op twee vlakken hierbij te helpen. Enerzijds heeft ze me door gecoacht zodat mijn missie en visie helder werden. Toen we daar waren heeft ze me ook taalkundig op weg geholpen. Samen hebben we gezocht naar de beste frames voor de boodschap die ik wil vertellen. Haar stijl omschrijf ik als een frisse douche op een warme dag. Lekker nuchter Rotterdams, maar ook persoonlijk en betrokken.”

~ Jasper Eggink

////

 

Yes! Focus!

“Schrijven, herschrijven. Laten lezen, bijschaven. Wegleggen. Deleten. Opnieuw beginnen. Herkenbaar?
Als tekstschrijver zie ik dagelijks mensen ploeteren met teksten. Ze gaan op cursus, leren rapporten, handleidingen of offertes te schrijven. Na aanvankelijk enthousiasme eindigt de geleerde methode in een kast, en blijft alles zoals het was. Te ingewikkeld, lastig, tijdrovend.
Ik wist dat ik kon helpen door ieders eigen schrijfproces centraal te stellen en zo een methode te ontwikkelen die je past als een jas. Mijn hoofd tolde van de ideeën en mogelijkheden! Hoe verder?

Essentie
Marianne hielp me om uit al die ideeën de essentie te halen en scherp te krijgen wat echt bij mij past, zodat ik daadwerkelijk mensen verder kan helpen met mijn kennis en ervaring. Dat hebben we van voor tot achter tegen het licht gehouden, aangescherpt en uitgewerkt: wat doe je precies, voor wie, waarom, is daar behoefte aan, en hoe zet je dat ‘in de markt’? Een interessant en pittig proces met de nodige ‘wat nou als?’-  en ‘ja, maar…’-momenten. Ook ik ontkwam niet aan schrijven, herschrijven, bijschaven, deleten en opnieuw beginnen.

Wat het opleverde? Gerichte energie, voortgang, scherpte, tijdwinst – kortom: FOCUS!
Marianne luistert goed, stelt soms behoorlijk kritische vragen en kiest verrassende invalshoeken om je te helpen tot de kern te komen. Intensief, maar een aanrader!”

~ Manon Kleijn, Contexto Tekst & Training

////

“Bijna 2 jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Na mijn studie autonome beeldende kunst voor mijzelf begonnen en naar Rotterdam verhuist. De gemeende deler in mijn projecten en opdrachten was dat ik mensen dichter bij elkaar wil brengen, elkaar wil leren begrijpen. Zo heb ik 2 jaar lang, mensen leren kennen, evenementen georganiseerd diverse workshopformats geschreven, trainingen bedacht en een stadsverhalenplatform opgericht. Maar ben ik nu kunstenaar of cultureel ondernemer, is een titel belangrijk? Hoe zet ik mezelf in de markt. Na advies van een vriend bij Marianne aangeklopt die ik al vaker op netwerken was tegengekomen. In een middag hebben we alles door een trechter gehaald. Er zijn geen dingen besproken die ik van mezelf niet wist, tenslotte gaat het om mijn eigen bedrijf. Eigenlijk hebben we alles gewoon door een trechter gehaald. Al pratende schaafde Marianne de ballast van mijn verhaal en liet mij zelf ondervinden waar ik nu eigenlijk het blijst van word, wat ik het beste kan, waar ik voor in de wieg gelegd ben zoals zij dat zelf mooi betiteld. Ik schrijf veel en kan over mijn projecten dan ook makkelijk praten, Marianne heeft mij in een middag zover gekregen dat ik nu ook mijn eigen bedrijf in 2 zinnen kan neerzetten. Dit is een grote verlichting en een investering die nu al zichzelf heeft terugverdiend.”

~Rik Moonen

////

“Ik heb zelden iemand meegemaakt die zo snel en direct tot de kern weet te komen van iemand anders. Dat is soms confronterend, maar ze raakt de kern met respect en altijd met het belang van de ander voor ogen. Dat maakt haar ongelooflijk krachtig. Geen ‘coach’ die je achter laat met meer vragen dan antwoorden, maar juist iemand die je verder helpt. Geen prietpraat maar onvervalst Rotterdamse analyses waarmee je verder komt. Ik heb van zeer dichtbij meegemaakt hoe mensen binnen een dagdeel de ruimte en het inzicht vonden hun leven vorm te geven en hun (zakelijke) dromen te realiseren. Voor mensen die echt oprecht verder willen komen, raad ik Marianne van harte aan!”

~ Marcel Jongmans, Enthousiasmeur

////

“Marianne is, while offering her services, the ideal ‘endorcer’ in writing my own texts for my website. She challenged me to do my utmost to solve the tension between readability, authenticity and findability. She’s a real enhancer of Own Wisdom.”

~ Lie van Schelven 

////

“Marianne heeft me concrete inzichten en adviezen gegeven om mijn ideeën en concepten effectief over te brengen op derden. Ze heeft dat op een effectieve en down to earth manier gedaan. Ik heb daar al snel resultaten mee geboekt en heb nu meer inzicht gekregen in mijn eigen communiceren en handelen.”

~Arie van Baarle

Naar aanbod