Papavermodel

Ik zat op de fiets en kreeg ineens een beeld van een bloem voor ogen. Een bloem met meerdere bladen. Een bloem ook met woorden. Als door het universum aangereikt. De gelezen boeken en mooie gesprekken. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, de zoektocht naar vrijheid, mezelf zijn, eigen weg gaan en de mogelijkheden om het leven voluit te leven. Alles viel samen in een model. In een vorm die gaat over vrijheid en ruimte, bloeien, groeien, en ‘gewoon’ jezelf zijn met alle talenten die je in huis hebt. Thuisgekomen heb ik de bloem getekend, uitgewerkt en een naam gegeven:

Papavermodel

Papavermodel

Het Papavermodel laat zien waar het om gaat in het leven: jezelf zijn – zijn wie je werkelijk bent, je hart volgen, doen waarvoor je in de wieg bent gelegd, belemmerende overtuigingen en blokkades wegwerken, de ruimte voelen om voluit te leven, weten wat je wilt bijdragen (met je bedrijf), elkaar ontmoeten en (je) in vrijheid verbinden, inspireren, delen etc. Tegelijkertijd laat het model zien dat als je als mens wilt groeien en bloeien, er allerlei factoren zijn zoals relaties, werk en materiële zaken, die hierop van invloed (kunnen) zijn – wellicht meer dan je je bewust bent.

Iedereen een eigen bloem

Het Papavermodel biedt een totaal beeld van jouw wereld, het systeem van organisaties, mensen en ‘werelden’ waar jij onderdeel van uitmaakt. Ieder mens heeft een eigen bloem met eigen vormen, kleuren en mogelijk ook een eigen naam.

Dit model biedt inspiratie om vrijheid en ruimte te creëren om voluit en moeiteloos te leven en werken. Allemaal vanuit het hart, de kern van de bloem: JIJZELF. Want daar begint ‘t!

Jezelf zijn

Om echt je eigen leven te leiden en je vrij te voelen, draait het in eerste instantie om ‘t bewustzijn van wie je bent: jeZELF – dat is hét vertrekpunt! Wat zijn je waarden, talenten, en valkuilen? Wat drijft en bezielt je? Wat doet er echt toe voor jou? Waar gaat je gaat sneller van kloppen en wat wil je bijdragen? Kortom: wie ben je, wat heb je te doen op deze wereld en waar wordt je werkelijk gelukkig van? Als je dat weet kun je jouw bedrijf, werk en omgeving creëren waar jij volop kan bloeien.

Weten wie je bent en wat je wilt bijdragen is één, maar voel jij je ook vrij om dit écht in de wereld te zetten. Zijn er overtuigingen of invloeden die je beperken authentiek en autonoom te zijn en in alle vrijheid in die ruimte te stappen?

Hoe beter jij in je kracht staat en des te meer je van jezelf durft te laten zien, des te beter je in staat bent jouw plaats in te nemen en je eigen weg te gaan. En je op basis van gelijkwaardigheid met anderen (bedrijven, klanten, organisaties, groepen en individuen) te verbinden, relaties aan te gaan, te geven, ontvangen, delen, te inspireren, creëren en samen vorm te geven.

Ook jouw leven, bedrijf/werk start in het hart van de bloem.