Referenties laten schrijven door een tekstschrijver

Referenties laten schrijven door een tekstschrijver

Het belang van referenties hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Als veel mensen zeggen dat het goed is, geeft je dat net dat extra zetje om kennis te maken, iets te kopen of met iemand in zee te gaan. Met als kanttekening dat het natuurlijk wel oprechte en ‘doorleefde’ ervaringen moeten zijn, anders is het bedrog en dat komt links- of rechtsom toch uit. Maar wil je dat je klanten ze zelf schrijven of kun je ze beter laten schrijven door een tekstschrijver?

Ik ben continu bezig met het schrijven van referenties voor klanten. Referenties die ze op hun website zetten en mogelijk ook op andere social media. Of deze gebruiken als ze een aanbod doen aan hun (potentiële) klanten.

Het voordeel dat ik dat voor hen doe is – allereerst – dat het sneller gaat. Je kent het wel je vraagt iemand voor jou een referentie te schrijven, maar het duurt maar en duurt maar. Of andersom, iemand vraag jou. En je vergeet het steeds, je hoofd staat er niet naar, je kunt niet op de juiste woorden komen, om maar wat te noemen … Hierdoor blijft het een punt op actielijstjes.

Het is dus heel praktisch en effectief om referenties te laten schrijven door een tekstschrijver. Als ik hiervoor gevraagd word, maak ik altijd eerst een telefonische afspraak. En op het moment dat we de afspraak hebben interview ik diegene kort. Dit kost veel minder moeite dan wanneer iemand er zelf voor moet gaan zitten. Daarna werk ik het stukje uit, en stuur ik het naar de betreffende referentie om het te laten verifiëren.

Een ander voordeel is dat ik het gesprek kan sturen. Zodat bijvoorbeeld bepaalde kwaliteiten meer benadrukt worden dan anderen. En dat er variatie ontstaat. Want jouw kernkwaliteiten liggen er natuurlijk dik bovenop, maar je hebt er meer. En door daar gericht naar te vragen komen die ook bovendrijven in het verhaal over jou. Of ik kan naar een specifiek onderwerp vragen als je daar meer mee wilt.

Kortom: tal van voordelen om het uit te besteden. Laat je door mij de teksten voor je website schrijven dan zit dat tegenwoordig in ‘het pakket’. Maar ik kan ook gewoon ‘los’ referenties bellen en schrijven voor je.

Soms krijg je ook gewoon een referentie van een klant waar je direct blij mee bent, en die past, zoals ik:

Marianne heeft voor mij de teksten voor mijn website en LinkedIn-profiel geschreven. Ook heeft ze een aantal opdrachtgevers benaderd voor een referentie. Marianne werkt snel, luistert heel erg goed en onderscheidt zich door haar no-nonsense manier van schrijven. Helder, to the point en prettig leesbaar. Voor mij persoonlijk voelde het als een enorme steun dat ze met mij mee dacht, mijn woorden op papier wist te zetten en daarmee letterlijk naast me ging staan. Ze heeft humor, relativeringsvermogen en is recht door zee. Heel fijn om met Marianne te werken. Dankzij haar inspanningen is mijn website er eindelijk gekomen.

Christianne van den Broek van Cee Cee

Wil jij ook graag referenties maar komt het er niet van, neem contact met me op. Dan kijken we wat ik voor je kan betekenen.